ΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΟΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝΕ ΤΟ DNA ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΑ Χ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΚΡΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ.
Οι ουσίες αυτές που κατευθύνουν το γενετικό κώδικα του κυττάρου και την αναπαραγωγή του λέγονται τελομερίδια. Αυτά τα τελομερίδια κάθε φορά που αναπαράγεται το κύτταρο μειώνονται και σε όγκο και σε ουσία έτσι που όταν πλέον φτάσει η στιγμή Χ τότε μοιάζουνε με ξεφτισμένα κορδόνια στην άκρη και πολύ μειωμένο μήκος.
Αυτό δείχνει ότι το κύτταρο δεν μπορεί να αναπαραχθεί, τα τελομερίδια έχουν χάσει το μήκος και την δύναμη τους, ολοκληρώνεται το θέμα γήρανσης και έτσι πεθαίνει ή καλύτερα αποπίπτει κατά την ιατρική ορολογία το κύτταρο, σταματάει η ζωή.
Για αυτόν τον λόγο πολλοί θεωρούν ότι τα τελομερίδια είναι το βιολογικό ρολόι της ζωής για κάθε έμβιο οργανισμό.
Αυτό που μέχρι χτες αποτελούσε ταμπού για την επιστήμη τώρα αρχίζει και ανιχνεύεται και κυρίως πιστοποιείται ότι είναι δυνατή η αναζωογόνηση των τελομεριδίων έτσι που να έχει «απεριόριστη» ανάπτυξη το κύτταρο.
Αυτά λοιπόν τα τελομερίδια είναι απαρχή της νέας επιστήμης που λέγεται αναζωογόνηση και η μελέτη τους προσφέρεται για την επιμήκυνση και την αύξηση της ποιότητας της ζωής.
Αναζωογόνηση και τελομερίδια λοιπόν είναι η αιχμή του δόρατος στην νέα προσπάθεια που γίνεται για την βελτίωση της ζωής του ανθρώπου.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.