ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΟΒΙΑ

ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΟΒΙΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΝΟΣΟ.
Οι ασθενείς που παρουσιάζουν ενοχλήσεις κοινωνικής φοβίας ή πάσχουν από κοινωνική φοβία φοβούνται κατά κύριο λόγο το γεγονός ότι μπορούν να βρεθούνε στο επίκεντρο της προσοχής πολλών ανθρώπων.
Δεν θέλουνε με κανέναν τρόπο να προσελκύουν τα βλέμματα ή την προσοχή άλλων είτε όταν μιλούν είτε όταν τρώνε ή κατά κάποιον τρόπο όταν εμφανίζονται στην δημοσιότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι μια εκτεταμένη παρουσία αρκεί και μια απλή εμφάνιση σε μια απλή κοινωνική εκδήλωση προκειμένου να εμφανιστεί κάτι τέτοιο. Οι ασθενείς με την κοινωνική φοβία φοβούνται ότι θα πούνε κάτι γελοίο ή θα κάνουνε κάτι το οποίο θα τους υποτιμήσει και θα τους φέρει σε δύσκολη θέση. Πάσχουνε πολύ τακτικά από χαμηλό αίσθημα αυτοεκτίμησης και κυρίως από έναν πανικό σε ότι αφορά την κριτική άλλων προς το πρόσωπο τους. Ως εκ τούτου τα τυπικά συμπτώματα είναι το κοκκίνισμα του προσώπου η αποφυγή της οπτικής επαφής, ο τρόμος των χεριών, ο ίλιγγος και η τάση εμετού.
Για τον λόγο ότι αυτά τα συμπτώματα μπορούν να γίνουν πολύ πιο έντονα με την πάροδο του χρόνου αν δεν χρησιμοποιηθεί η κατάλληλη αγωγή. Οι ασθενείς που υποφέρουν από κοινωνική φοβία «τραβιούνται» από το περιβάλλον και παραμένουν σε μια ατελείωτη απομόνωση.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.