Ο ΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΙΨΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΟΥΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ.
Όταν συμβαίνει αυτό βρίσκουμε υπερβολική αύξηση της βαζοπρεσσίνης δηλαδή της αντιδιουρητικής ορμόνης στον πλακούντα. Η αύξηση αυτή μπορεί να λάβει ακραίες μορφές και να οδηγήσει την έγκυο γυναίκα σε προεκλαμψία και ηπατική διαταραχή λόγω της ενεργοποίησης στο ήπαρ της αντιδιουρητικής ορμόνης.
Σε ακραίες μορφές έχουμε εφόσον δεν διαγνωστεί έγκαιρα και μεγάλο πρόβλημα με την κύηση και είναι πολύ πιθανή και η περιγεννητική θνησιμότητα.
Για αυτό τον λόγο έγκαιρη ανάλυση και τακτικός έλεγχος της βαζοπρεσσίνης σε όλες τις έγκυες ακόμα και όταν δεν υπάρχει ιστορικό συγκεκριμένο είναι απαραίτητα. Για τις περιπτώσεις που εμφανίζεται ιστορικό τότε πρέπει να είναι σύνθετη η φροντίδα ιδιαίτερα όταν έχουμε και παρουσία κατάθλιψης η οποία είναι χαρακτηριστική για αυτές τις περιπτώσεις. Συνεπώς ο διεξοδικός έλεγχος και η ψυχιατρική φροντίδα έστω και για σύντομο διάστημα για όλες τις μορφές εγκυμοσύνης είναι απαραίτητη ιδιαίτερα όταν υπάρχει και το σχετικό πρόβλημα της υπόνοιας μιας πιθανής προεκλαμψίας λόγω των συμπτωμάτων που αναφέραμε.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.