ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ «ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ» ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΦΟΡΜΗ.
Η συμπτωματολογία βέβαια είναι σταθερή και τυπική. Πρόκειται για ξαφνικά έντονες φοβίες που συνοδεύονται από σωματοποιημένες διαταραχές. Έτσι μέσα σε λίγα λεπτά ή δευτερόλεπτα έρχεται μια έντονη ταχυκαρδία, ένα αίσθημα «πνιγμού», αδυναμία αναπνοής και έντονος τρόμος.
Πάρα πολλοί έχουνε και φόβο θανάτου όταν παρουσιάζονται αυτά τα συμπτώματα.
Η κατάσταση αυτή μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά μέχρι και ώρες αλλά κατά κανόνα η μέση διάρκεια είναι από 10 έως και 30 λεπτά.
Χαρακτηριστικό αυτών των ασθενών είναι ότι πολλές φορές εμφανίζουνε ένα φόβο αναμονής.
Αυτό που λέγεται ο φόβος για τον φόβο. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα δυσάρεστη κατάσταση γιατί απομονώνει τους ανθρώπους κοινωνικά λόγω του ότι έχουν τον πανικό του πανικού σε κάθε σχέση της ζωής τους.
Μια υποδιαίρεση των διαταραχών πανικού είναι και οι λεγόμενες καρδιοφοβίες.
Σε αυτές τις περιπτώσεις επικεντρώνεται ο πανικός σε ένα «πιθανό» πρόβλημα καρδιάς αν και ουσιαστικά δεν υφίσταται κανένα σωματικό σύμπτωμα που να υποδηλώνει κάτι τέτοιο. Συνοδεύεται η αγωνία του πιθανού καρδιακού προβλήματος με έντονο φόβο και κατάσταση πανικού έτσι όπως την περιγράψαμε επάνω. Συνήθως αυτοί οι ασθενείς είναι που γεμίζουν τα καρδιολογικά ιατρεία των νοσοκομείων τα Σαββατοκύριακα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.