ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ.
Με την έννοια του «PLUS» ή αλλιώς και παραγωγική ψύχωση όπως ήταν παλιά γνωστό, αναφερόμαστε στην κατάσταση εκείνη την οποία οι υγιείς επί του ασθενούς είναι αδύνατον να την παρακολουθήσουν.
Δηλαδή πρόκειται για τα συνηθισμένα καθημερινά γεγονότα με κάτι επιπλέον «συν» («plus»), είναι και αυτό το οποίο αναφέρεται στις εξής διαταραχές.
Σε διαταραχές της σκέψης, σε γενικευμένη ένταση με ανησυχία και επιθετικότητα, σε παρανοειδής ιδέες και παρανοϊκές αντιλήψεις, σε παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις, σε διαταραχές του «εγώ» και την αίσθηση ξένων επιρροών.
Όλα αυτά τα συμπτώματα δεν πρέπει να λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα αλλά μπορούν το ένα να φέρνει το άλλο, γενικά όμως μιλάμε για μια κατάσταση «plus» όταν έχουμε τουλάχιστον δύο από αυτά.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρουμε να διακρίνουμε αυτή την συμπτωματολογία, να την αντιμετωπίζουμε και να την καταγράφουμε έγκαιρα ώστε με την παρακολούθηση της πορείας του ασθενούς να ξέρουμε τι έχει προκύψει μετά από την αγωγή ή τι έχει ελαττωθεί.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.