ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗΣ ΑΓΓΕΙΙΤΙΔΑΣ

Η ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΑΓΓΕΙΙΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΚΛΙΝΙΚΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΑ ΜΕΧΡΙ ΕΝΤΟΝΑ.
Τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν την αλλεργική αγγειίτιδα είναι ο πυρετός, το εξάνθημα, οι έντονες αρθραλγίες που προκύπτουν μετά από βλάβη των μικρών αγγείων, αρτηριών και φλεβών, με έντονη φλεβική δραστηριότητα στην μεμβράνη τους. Συνήθως πίσω από αυτή κρύβεται κατά κύριο λόγο μια ιογενής λοίμωξη π.χ. τοξοπλάσμωση, Epstein barr η καμία φορά και κακοήθεια ή και τα δύο. Το τυπικό για την αρρώστια αυτή είναι ότι σε πολύ μεγάλη συμμετοχή του νευρικού συστήματος παρουσιάζει πολύ τακτικά εικόνες εγκεφαλικών επεισοδίων μαζί με δύσπνοια και αρκετές διάρροιες. Η ασθένεια αυτή της αλλεργικής αγγειίτιδας απαιτεί πολύ γρήγορη διάγνωση.
Η διάγνωση πρέπει να γίνει διότι οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και η εξάπλωσή της πάρα πολύ γρήγορη.
Με το που θα πιστοποιηθεί η διάγνωση κυρίως από τις εξέταση αίματος όπου φαίνεται μια υψηλή ταχύτητα καθίζησης ή αναιμία και λευκοπενία τότε είναι εύκολη και η θεραπεία.
Η θεραπεία έγκειται στην μεγάλη χορήγηση από πολύ υψηλές
ποσότητες – δόσεις στεροειδών. Με την χορήγησή τους έχουμε και θεαματική υποχώρηση των συμπτωμάτων. Κατά κανόνα δεν ξαναεμφανίζεται εφόσον θεραπευτεί έγκαιρα μια φορά χωρίς να αποκλείονται όμως και οι επιπλοκές.
Όσο σε πιο νεαρή ηλικία εμφανίζεται η αλλεργική αγγειίτιδα τόσο πιο επικίνδυνη είναι. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να λαμβάνεται ελαφριά την καρδία, γιατί η επικινδυνότητά της όταν εξελίσσεται ραγδαία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Συνεπώς η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της έχουν άμεση προτεραιότητα. Εκείνο που είναι χαρακτηριστικό πριν την εκδήλωσή της είναι η φαγούρα στα κάτω άκρα και στα δάχτυλα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.