ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Η ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια αρκετοί επιστήμονες έχουν ασχοληθεί με το πρόβλημα του ελλείμματος κάποιων βιταμινών ή την λάθος διατροφή σαν αποτέλεσμα τη σχιζοφρενική ψύχωση.
Στην ίδια κατεύθυνση έχουν εντοπιστεί αρκετές ερευνητικές ομάδες για ένα νοσηρό τρόπο ζωής με λίγη κίνηση σε κακή ατμόσφαιρα με ρυπογόνες ουσίες.
Όπως αποδείχθηκε με το πέρας των ερευνών περισσότερες από αυτές τις ψυχώσεις που φαινόταν να είναι απόρροια μιας τέτοιας κατάστασης στο τέλος απεδείχθη ότι ήτανε καθυστερημένη διάγνωση στην μη έγκαιρη παρατήρηση των συγγενών για τα προβλήματα των συμπτώσεων αυτά. Πέρα από αυτό επειδή η ιδιομορφία της νόσου είναι τέτοια που αναφέρεται συνέχεια σε φόβους δηλητηρίασης ή μέσω του αέρος ή μέσο του φαγητού οι ασθενείς αναφέρονται πάρα πολύ τακτικά σε παρόμοια φανταστικά επεισόδια ή αρνούνται να λάβουνε την τροφή ή να βγούνε έξω από το σπίτι έτσι ώστε μια από τις αιτίες που χειροτερεύει η κατάστασή τους να είναι η απομόνωση ή ο φόβος του φαγητού.
Βέβαια όλα αυτά για έναν ειδικό δεν είναι δύσκολο να τα διακρίνει ούτε και ο ίδιος ο ασθενής μετά από μια εκτεταμένη συζήτηση με την πλήρη καταγραφή του ιστορικού τα αποκλίνει. Είναι αυτοί οι φόβοι του, τους φανερώνει κατευθείαν και μπορεί κανένας εύκολα να φτάσει σε διάγνωση. Μια επιπόλαια διαχείριση των προβλημάτων αυτών χωρίς ακριβή ερωτηματολόγιο έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές τις παρανοήσεις του τύπου αυτού.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.