ΣΤΟ 30% ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ Η ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ (ΣΧΗΜΑ)
Μια πλημελής σύγκλιση των δοντιών ή κάποιο παραμελημένο σφράγισμα μπορεί να είναι η αρχική αιτία έντονων κεφαλαλγιών σε ημερήσια βάση.
Ένα «στραβό» διάφραγμα στο ρινικό οστό ή μια φλεγμονή στα ιγμόρεια είναι δυνατόν να είναι η αφετηρία χρόνιων και ανθεκτικών στα φάρμακα πονοκεφάλων. Χρόνιες αδιάγνωστες ωτίτιδες ή αλλεργικές ρινίτιδες με μικροτραυματισμούς, συρίγγια ή μικρολοιμώξεις στην περιοχή αυτή βρίσκονται πάντα πίσω από χρόνιες και ανθεκτικές σε αναλγητικά κεφαλαλγίες.
Μυωπίες, λάθος γυαλιά, μικροστραβισμοί και υπερμετροπίες είναι αφορμές χρόνιων κεφαλαλγιών. Σε όλες τις περιπτώσεις μπορεί ο πόνος να έχει εστιακή βάση, διαχέεται η προβάλλεται σε μεγαλύτερες περιοχές του κεφαλιού έτσι ώστε η εντόπιση της αιτίας να είναι δύσκολη και να παραμένει το πρόβλημα διογκωμένο.
Οπωσδήποτε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να γίνεται σχολαστική έρευνα με ιδιαίτερη προσπάθεια εντοπισμού του αιτίου και καταπολέμησης του.
Επειδή σε ρουτίνα εξετάσεις αυτές οι περιπτώσεις πολλές φορές διαφεύγουν της προσοχής πρέπει ο ενδιαφερόμενος να επιμένει και να επαναπροσδιορίζει το διαγνωστικό ενδιαφέρον του γιατρού μέχρι να βρεθεί η τελική λύση.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.