Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ TAKAYASU

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ
Στην αρρώστια αυτή πρόκειται για παροδικά ισχαιμικά ή μεγάλα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια ανάλογα με το πότε δηλαδή θα διαγνωστεί η ασθένεια.
Η αιτία βρίσκεται στην στένωση του αυλού των μεγάλων αγγείων κυρίως του αορτικού τόξου με ταυτόχρονη διήθηση των τοιχωμάτων. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μια γενικευμένη στένωση μετά από αυτό που όσο περνάει ο καιρός και η τοποθέτηση της διάγνωσης τόσο προχωρεί έντονα φτάνοντας μέχρι την ασύμμετρη προσβολή των μεγάλων εγκεφαλικών αγγείων.
Η διάγνωσή της κλινικά φαίνεται από την απουσία σφυγμού στα άκρα και στον τράχηλο.
Κατά κανόνα πιστοποιείται από μια εκτεταμένη αγγειογραφία που δείχνει το πρόβλημα τόσο όσο αφορά την στένωση των αγγείων όσο και την αλλοίωση που υφίσταται το εσωτερικό της.
Αυτό προέρχεται από την ενδοκυτταρική διήθηση που αναφέραμε και μετά σχηματίζεται ινώδης ιστός που ταυτόχρονα αυξάνει και αυτός την στένωση του αγγείου. Όταν μπει η διάγνωση σε αυτήν την περίπτωση επιβάλλεται ταχεία φαρμακοθεραπεία κυρίως με αντιφλεγμονώδες. Κατά κανόνα οι χειρουργικές επεμβάσεις δεν έχουνε καμία ιδιαίτερη τύχη.
Επομένως πρέπει να δίνεται μεγάλο βάρος σε ότι αφορά την φαρμακευτική αντιμετώπιση της νόσου.
Έτσι που ξαναγυρίζουμε στο δόγμα, ότι όσο πιο νωρίτερα γίνει η διάγνωση τόσο μεγαλύτερη ελπίδα για τον ασθενή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.