ΚΟΠΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΙΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΟΠΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ.
Ένα από τα πιθανά αίτια της χρόνιας κόπωσης είναι και η επιρροή που έχει το περιβάλλον πάνω στον οργανισμό μας.
Χρόνια τώρα οι μελετητές ερευνούν μια σειρά από πιθανά περιβαλλοντολογικά αίτια που είναι υπεύθυνα για αυτό. Γνωρίζουμε καλά ότι τα αυτοάνοσα νοσήματα οφείλονται σε ένα συνδυασμό από ιούς, αλλεργίες, ορμονικές διαταραχές άρα και περιβαλλοντολογικές επιρροές.
Μια δηλητηρίαση από το περιβάλλον μπορεί να είναι υπεύθυνη για την δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η συμβολή των ρύπων που υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις ή λόγω υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών ή η έκθεση του ιδίου του ατόμου σε μακροχρόνια ρυπογόνα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, χημικές τοξίνες, απόβλητα, δηλητηριασμένο νερό και διάφοροι άλλοι ατμοσφαιρικοί ρύποι μέχρι και ουράνια σκουπίδια μπορεί να είναι υπεύθυνα για την χρόνια κόπωση που αισθάνεται κανένας.
Ένα ουσιαστικό περιβαλλοντολογικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού και κατά επέκταση στην δυσλειτουργία της άρα και στην χρόνια κόπωση παίζουνε και διάφοροι μύκητες οι οποίοι τώρα τελευταία έχουνε μεταλλαχθεί και έχουν πολλαπλασιαστεί και διαχυνόμενοι στο περιβάλλον επηρεάζουνε ουσιαστικά την αντίδραση του οργανισμού.
Οι μύκητες αυτοί με άλλα λοιμογόνα ενδημικά νοσήματα που κυρίως αποτελούν οι εντεροϊοί ή ακόμη και ο ιός της πολυεμιελίτιδος, ο ιός του ανθρώπινου έρπητα και ρετροϊοί μπορούν να ενεργοποιήσουν μια αντίδραση του ανοσοποιητικού που έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της δύναμης του και την μη επαρκή προσπάθεια που καταβάλει προκειμένου να προστατεύσει τον οργανισμό.
Γενικά όταν υφίσταται το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης υπάρχει ανάγκη να μελετάμε και την πιθανότητα της δηλητηρίασης του ατόμου από το περιβάλλον με όλα όσα αναφέραμε.

0 Comments:

Post a CommentΔημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.