ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΟΠΩΣΗΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΟΙΜΩΔΟΥΣ ΜΟΝΟΠΥΡΗΝΩΣΗΣ.
Η λοιμώδης μονοπυρήνωση που υπεύθυνος είναι για αυτή ο ιός Epstein Barr προκαλεί διαταραχές άμυνας του οργανισμού και καθιστά όλο το σώμα ανίκανο να δράσει και να εξουδετερώσει την εισβολή κάποιων ιών και να εμποδίσει την επαναδραστηριοποίηση του έτσι που να μπορέσει να αμυνθεί ουσιαστικά έναντι των εξωτερικών παραγόντων.
Η λοιμώδης μονοπυρήνωση που προέρχεται κατά κύριο λόγο από την προσβολή του Epstein Barr είναι μια «ύπουλη» αυτοασθένεια που μπορεί να περάσει χωρίς τα κλινικά της συμπτώματα (πυρετός, ηπατικές διαταραχές, κόπωση) να γίνουνε αντιληπτά από τον ασθενή με αποτέλεσμα να έχουμε μια δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού και σαν αποτέλεσμα όλη αυτήν την καταβολή με μια μυαλγική μυοεγκεφαλίτιδα.
Στην κεντρική Ευρώπη έχουμε μια εισβολή με 80% περίπου του πληθυσμού από το Epstein Barr όπου το 15% συνήθως είναι αυτοί που του δείχνουνε την τάση της χρόνιας καταβολής του συνδρόμου της χρόνιας κόπωσης.
Κατά κύριο λόγο προσβάλλονται γυναίκες κάτω από τα 45 και παρουσιάζουν χαρακτηριστικό αίσθημα κόπωσης με την ελάχιστη καταβολή δυνάμεων η οποία δεν υποχωρεί με την ανάπαυση, μυϊκούς πόνους πυρετούς, πόνους από τις αρθρώσεις, από τα κόκαλα το κεφάλι και το λαιμό.
Εξασθενεί η μνήμη, η δύναμη αντίδρασης, ο ύπνος γίνεται κακός, μπορεί να υπάρχει αϋπνία ή μια συνεχή υπνηλία και χαρακτηριστικότερο όλων είναι οι μυϊκοί πόνοι και τα τακτικά πυρέτια.
Όταν παρουσιάζονται αυτά πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ο προσδιορισμός του τίτλου του Epstein Barr και η δυνατόν γρηγορότερη και καλύτερη αντιμετώπισή του ανάλογα με την περίπτωση.

0 Comments:

Post a CommentΔημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.