Επιστήμονες από το Αλμπερντην παρουσίασαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο για το Αλτσχάιμερ, που έγινε στο Σικάγο της Αμερικής, μια νέα θεραπευτική προοπτική για τη νόσο αυτή που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας στη σύγχρονη κοινωνία.
Πρόκειται για το μπλε μεθύλιο, μια χρωστική ουσία, παρόμοια με το γνωστό φωτιστικό οινόπνευμα. Σε μικρές δόσεις, η ουσία αυτή βρέθηκε ότι σταματάσει την εξέλιξη της νόσου του Αλτσχάιμερ, κατά τους ισχυρισμούς του Κλωντ Βισκω, γαλλικής καταγωγής ερευνητή από το Αλμπερντην. Μάλιστα, ο ίδιος ερευνητής δημιούργησε με Γιαπωνέζους επενδυτές μια εταιρεία στη Σιγκαπούρη με αντικείμενο την εκμετάλλευση της «ανακάλυψης». Βέβαια, η «ανακάλυψη» είναι πολύ παλιά για άλλο, βέβαια, αντικείμενο.
Ο Γερμανός γιατρός Παουλ Ερλιχ από την εποχή ακόμη που ήταν φοιτητής και χρησιμοποιούσε την ουσία αυτή, που τη δανειζόταν από τη BASI για χρώση νεφροκυττάρων, διαπίστωσε ότι είχε θεραπευτικές ιδιότητες για την ελονοσία και τις εγκεφαλίτιδες. Τότε τα αποτελέσματα δεν κρίθηκαν επαρκή και η προσπάθεια ατόνησε. Ήρθε και η νέα εποχή των αναβολικών και ξεχάστηκε τελείως.
Τώρα με ένα καλά ιστορικά καταρτισμένο και τεχνικά άψογα εξοπλισμένο ερευνητή επανέρχεται στο προσκήνιο με μεγάλες θεραπευτικές ελπίδες για μια νόσο μάστιγα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.