ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ – ΝΤΙΖΑΙΝ


Πρόκειται για μια καινούρια μόδα, όσον αφορά τα στεροειδή, τα οποία είναι πολύ εύκολα στην κατασκευή και πολύ δύσκολα στην ανίχνευση. Το παράδειγμα της Μπάλκο, που τροφοδότησε μια πλειάδα αθλητών με τα κατάλληλα αναβολικά, και τους βοήθησε να γίνουν σούπερ αθλητές και υπέρ – πρωταθλητές και να κατακτήσουν με τη χούφτα τα μετάλλια, είναι χαρακτηριστικό. Στην προκειμένη, όμως, περίπτωση άνοιξε τεράστια την όρεξη για μιμητές, οι οποίοι σε διάφορα γκαράζ και χωρίς ιδιαίτερες σκέψεις για τις συνέπειες, κατασκευάζουν τα νέα μοντέλα «αναβολικών».
Πρόκειται για στεροειδή, τα οποία περνάν μέσα στο αίμα, προκαλούν διέγερση, αύξηση των μυών, και κατά συνέπεια της προπόνησης και των επιδόσεων. Δεν ξέρουμε, όμως, ποιους μεταβολίτες έχουν. Συνεπώς, τα αντιδραστήρια για να συλληφθούν δεν υπάρχουν, αλλά, παράλληλα, δε γνωρίζουμε και τις παρενέργειες που κουβαλούν. Οι παρενέργειες είναι υποθετικές και μάλλον συντηρητικές σε ότι αφορά το μέγεθός τους. Δεν πρόκειται πλέον για στεροειδή ή αναβολικά που αγοράζουμε από το φαρμακείο και έχουν δοκιμαστεί χρόνια στην αγορά. Πρόκειται για κατασκευές «βόμβες» οι οποίες έχουν τεράστιες συνέπειες τα επόμενα χρόνια για τους οργανισμούς των αθλητών, οι οποίοι τα παίρνουν.
Επειδή «ό,τι κάνει καλό στους αθλητές», δηλαδή, φέρνει την μεγάλη απόδοση, επεκτείνεται στον πληθυσμό, μπορούμε να φανταστούμε ποια νέα μεγάλη επιδημία με αυτή τη νέα χημεία των νέων αναβολικών μπορεί να προκληθεί.
Η άμεση εποπτεία των ενδιαφερομένων προκειμένου να επιστρατεύσουν επιστήμονες με γνώση του αντικειμένου για να σταματήσουν το κακό, έπρεπε να έχει ήδη αρχίσει χθες. Το να πανηγυρίζουμε κάποια ρεκόρ σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου σαφώς δεν είναι προϊόντα της ανθρώπινης προπόνησης και μόχθου, αλλά, συνέπειες κάποιων ιατρικών πρακτικών αγνώστων, κάνουν τη διαφορά αρνητική και πρέπει να περιμένουμε ένα δυσάρεστο τέλος.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.