Η ΤΕΧΝΙΚΗ SIEMENS ΕΓΓΥΑΤΑΙ

Το σκάνδαλο Siemens που παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι παλιό. Η τεχνική ακόμα παλαιότερη. Υφίσταται από τα εκατοντάδες χρόνια που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Μια εταιρεία που κινείται απόλυτα με τη γερμανική λογική, στην οποία οφείλει και την ύπαρξή της και την ανάπτυξή της.
Η γερμανική αυτή λογική δεν είναι εφεύρεση της Siemens, ούτε κάποιου είδους καινοτομία. Είναι η ίδια η παράδοση της γερμανικής ψυχής. Δηλαδή, η μέθοδος πάνω από όλα.
Και σαν γερμανική παράδοση θεωρούν οι άνθρωποι αυτοί ότι το γεγονός του θετικού της σκέψης αφορά αυτούς και η απόρροια του νομίμου ή παρανομία του γεγονότος είναι υπόθεση τρίτων.
Έτσι, λοιπόν, η αποθέωση της μεθόδου και η απόδοση σαν αξία έχει μπει και στα πανεπιστήμιά τους και διδάσκεται από τα μαθήματα των μαθηματικών, των θρησκευτικών, όσο και της γεωπολιτικής. Πληρώνει, λοιπόν, η Siemens με μαύρο χρήμα πολιτικούς άλλων χωρών. Το θεωρούσε αυτό σαν τμήμα της μεθόδου επέκτασής της.
Εδώ πρέπει να πούμε ότι μέχρι ένα σημείο το επέτρεπε ο ελαστικός σχετικά γερμανικός νόμος. Τυχόν τροποποιήσεις των νόμων αυτών, ιδιαίτερα μετά την παγκοσμιοποίηση, δεν τις έλαβαν υπόψη τους, διότι ήταν κατειλημμένοι από τον ψυχαναγκασμό της δικής τους ορθότητας. Από την ώρα που τα λεφτά τα δίνουν σε πρόσωπο «ικανό» να τελειώσει τη συναλλαγή, είχαμε και ολοκλήρωση της μεθόδου. Άρα, και την εκτόνωση του δυναμικού του ψυχαναγκασμού.
Την ψυχοπάθεια θα τη δούμε και όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της Δικαιοσύνης.

1 Comment:

  1. Elias σχολίασε...
    Εξαιρετική ανάλυση. Στον σημειοκαπιταλισμό, η μέθοδος Ζημενς εγγύαται τις απεδαφικοποιήσεις των ροών(Deleuze)! Ασχολούμαι με Νeuroeconomics kai Behavioral Finance, χαίρομαι που μπήκα στο blog σας.
    Τα προσωπεία και οι ψυχαναγκασμοί αποτελούν κομβικά σημεία στους πολιτικοοικονομικούς κύκλους...

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.