ΝΤΟΠΙΝΓΚ & ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ


Η συνομωσία είναι το αγαπημένο θέμα των ανθρώπων όταν δεν μπορούν να εξηγήσουν κάτι. Υπάρχει η υπόνοια της συνομωσίας από καταβολής κόσμου. Μια πολύ πετυχημένη γερμανική παροιμία λέει χαρακτηριστικά: «Πάνω από τρείς άνθρωποι μαζί κάνουν μια συνομωσία».
Το σύνδρομο της συνομωσίας τόσο σε κοσμική όσο και σε θεολογική διάσταση τοποθετεί πάντοτε μια μυστηριώδη δύναμη στο σκοτάδι που καθοδηγεί όλα τα ιστορικά γεγονότα. Στις μέρες μας, βέβαια, έχει επεκταθεί ακόμα περισσότερο και υπάρχουν συνομωσίες και σε επίπεδο εταιριών, χρηματιστηριακών συναλλαγών και μισθοφορικών στρατών που αλληλοσυνδέονται η μία με την άλλη σε κυκλικό τρόπο.
Έτσι, λοιπόν, μέσα σε αυτόν τον κύκλο και οι περιπτώσεις ντόπινγκ μπορούν να αποτελούν ένα κρίκο της κυκλικής αυτής αλυσίδας. Βέβαια, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το μέγιστο αίτιο της όλης αυτής κυκλικής κίνησης είναι ο τυχαίος παράγων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση των Ελλήνων αθλητών της άρσης βαρών που βρέθηκαν ομαδικά ντοπαρισμένοι ο τυχαίος παράγων είναι η σύλληψη της ιδέας να γίνει ο έλεγχος την καθορισμένη στιγμή στον καθορισμένο τόπο.
Το γεγονός σαν γεγονός ήταν, όπως απέδειξε και ο έλεγχος, δεδομένο. Εδώ η συνομωσία ή η υπόνοια της συνομωσίας σε αυτούς που την καλλιεργούν ξεφεύγει από την πραγματικότητα και πάει στη σκοπιμότητα της δικαιολογίας.
Κρατάμε σαν λαός μια θέση παρόμοια με αυτήν που είχε ο ραδιούργος Αυστριακός πρίγκιπας Μετερνιχ, που όταν πληροφορείτο τον θάνατο κάποιου ρωτούσε απόλυτα σοβαρά : «Ποιο ήταν το κίνητρό του να πεθάνει;».
Κάλλιστα μπορούν και οι συνομωσιολόγοι από την πλευρά της άρσης βαρών να θέσουν το ερώτημα : Ποιο είναι το κίνητρο να είναι όλοι ντοπαρισμένοι;




0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.