ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ: ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, ΙΟΙ

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΝΣ ΑΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ Ή ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΝΩΔΥΝΟΙ.
Ο έρπης, epstein-barr κ.λ.π. μπορούν να είναι για τον εγκέφαλο εστίες καταστροφής σε σύντομο ή αργό χρονικό διάστημα. Ο λόγος που διαφοροποιεί το χρόνο είναι κατά το πόσο ισχυρό είναι το ανοσοποιητικό σύστημα του προσβληθέντος από τον ιό.
Ο ιός είναι ένα μόρφωμα χωρίς κυτταρικό περιεχόμενο. Δε μπορεί να πολλαπλασιαστεί καθόλου, αν δε διεισδύσει πρώτα σε ένα υγιές κύτταρο για να χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς του για αναπαραγωγή. Όταν αυτό συμβαίνει τότε έχουμε μια μόλυνση στον εγκέφαλο και είναι λίγο δύσκολο να γίνει αυτό με ταχύτητα, διότι η ζωή των ιών εμποδίζεται από το φράγμα αίματος του εγκεφάλου, το οποίο βέβαια είναι πιο ευαίσθητο στα παιδιά· που είναι πεσμένο και το ανοσοποιητικό. Μόλις εισέλθει ο ιός στο κύτταρο δρα πλέον με μεγαλύτερη ταχύτητα από το ανοσοποιητικό, εξαπλώνεται από κύτταρο σε κύτταρο σε ελάχιστα λεπτά, ενώ το ανοσοποιητικό για να προλάβει θέλει πάρα πολύ περισσότερο χρόνο.
Το αποτέλεσμα είναι ότι έχουμε μια δεδομένη κατάσταση εξάπλωσης μιας λοιμογόνου εστίασης στον εγκέφαλο που αντιμετωπίζεται όλο και πιο δύσκολα όσο πιο εξελιγμένη είναι.
Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεται στον εγκέφαλο σε λοιμώξεις και οποιεσδήποτε άλλες επιρροές στο ΚΝΣ λοιμώδους αιτιολογίας ή άμεση επέμβαση.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.