ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΥΠΟΧΟΝΔΡΙΑΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ.

Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν με την φοβία του αγνώστου και πολύ περισσότερο του κοινού στις μέρες μας έχουν πολλαπλασιαστεί και έχουν δημιουργήσει την εμφάνιση ενός νέου “προσώπου” φοβικής κατάστασης που είναι η “νεοφοβία”.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για την στάση του καθενός απέναντι στις εκτελούμενες και επερχόμενες αλλαγές, αλλά πολύ περισσότερο στις γενικευμένες τάσεις ζωής και με τον τρόπο που τις δέχονται άλλοι με ευχαρίστηση και άλλοι με δυσαρέσκεια. Αυτοί που την δέχονται περισσότερο με δυσαρέσκεια είναι ότι χαρακτηρίζονται κυρίως και σε μεγάλο βαθμό από ένα αφύσικο και επίμονο φόβο για κάθε νεοτερισμό.
Τέτοιοι άνθρωποι πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν αλλά τώρα τελευταία έχει φτάσει σε πολύ υψηλό σημείο ο αριθμός τους έτσι που να δημιουργούν πραγματικά ολόκληρα “κόμματα” ή τμήματα του λαού. Αυτά τα άτομα αναπτύσσουν συστήματα προστασίας και δημιουργούν εμπόδια τέτοια που για τους άλλους είναι αξεπέραστα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι έχουμε τη γενικευμένη δημιουργία της νεοφοβικής κατάστασης που δε γνωρίζουμε ακόμη τον τρόπο αντιμετώπισης της διότι εάν θα γίνει κάτι πρέπει να γίνει σε συλλογικό επίπεδο διότι μόνο έτσι είναι εξ ορισμού κατανοητή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.