ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΝΟΣΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ Η ΤΡΙΤΗ ΑΙΤΙΑ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ 5% ΈΩΣ 8% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.
Βασικό πρόβλημα την ύπαρξη των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι η λάθος ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος που αποτελεί την άμυνα του οργανισμού μετά από την είσοδο στον οργανισμό, βακτηριδίων, ιών και άλλων μικροοργανισμών εξαιτίας των οποίων παράγει αντισώματα και ορισμένα άλλα μόρια ή τύπους λευκών αιμοσφαιρίων που καταστρέφουν τους εισβολείς που λέγονται και αντιγόνα.
Όταν στην περίπτωση όμως τα αντισώματα χωρίς ύπαρξη εξωτερικού αιτίου δημιουργούνται και στρέφονται εναντίον του ιδίου του οργανισμού η ενός ή περισσοτέρων οργάνων του ιδίου ατόμου στην περίπτωση αυτή μιλάμε για αυτοάνοσο νόσημα.
Ο αντίκτυπος αυτών των νοσημάτων είναι τεράστιος διότι ακόμη δεν έχει πιστοποιηθεί μια συγκεκριμένη θεραπεία για καθένα από τα 50 περίπου αυτοάνοσα νοσήματα που υπάρχουν.
Συγκεκριμένα παραδείγματα είναι ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η κοιλιοκάκη και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.