ΤΑ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ. ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΜΙΑΣ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Π.Χ. ΠΕΣΙΜΟ.
Αυτό είναι κάτι που απομονώνει ουσιαστικά τους ασθενείς δημιουργώντας τεράστια προβλήματα. Όλοι οι ασθενείς προχωρημένης ηλικίας που πάσχουν από επιληπτικές κρίσεις δείχνουν μια ουσιαστική τάση να κρατούνται μακριά από κοινωνικές εκδηλώσεις και επαφές. Αυτό τελικά οδηγεί σε μια κοινωνική απομόνωση που επιδεινώνει την κατάσταση τους. Το κυριότερο σύμπτωμα και το πιο επίφοβο από την κοινωνική τους απομόνωση είναι ένας κινητικός περιορισμός που οδηγεί σε μια έντονη κατάθλιψη.
Ιδιαίτερα έντονα εμφανίζεται αυτή η κλινική εικόνα στους ανθρώπους τρίτης ηλικίας που ήταν μαθημένοι να οδηγούν πολύ και να επισκέπτονται τουριστικά διάφορα μέρη.
Λόγω του προβλήματος τους αναγκάζονται να παραδίδουν το δίπλωμα οδήγησης τους και να περιορίζουν ουσιαστικά τις κινήσεις τους.
Αυτό φέρνει μια ακόμη πιο έντονη κατάθλιψη και μεγαλύτερο περιορισμό. Είναι ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα της τρίτης ηλικίας.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.