Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΕΞ


Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ (SEX ADDICTION) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΓΟΡΑ.
Οι ψυχολογικές έρευνες των ασχολουμένων με το θέμα αναφέρουν τις συνηθισμένες αιτίες της γενικά διαταραγμένης προσωπικότητας σαν αφορμή για την εκδήλωση της εξάρτησης αυτής. Δηλαδή, τραύματα και άσχημες εμπειρίες στην παιδική ηλικία, διαταραγμένοι γενετικοί παράγοντες, διάφορα αθροιστικά ισχυρά προβλήματα κλπ.
Βέβαια λείπουν οι εμπεριστατωμένες μελέτες, διότι δεν υπάρχει αρκετό υλικό. Πάντως η εξάρτηση από το σεξ έγινε γνωστή την προηγούμενη δεκαετία, όταν ορισμένοι πλούσιοι σταρ του Χόλυγουντ κατέφευγαν για αυτό τον λόγο στον ψυχαναλυτή. Βέβαια, μετά από λίγο το όλο θέμα ξεχνιόταν, ο σταρ παντρευόταν και από σεξομανής γινόταν υπηρέτης του οικογενειακού σεξ.
Η όλη διαδικασία γεννούσε και την υποψία κάποιας κρυφής διαφήμισης, λόγω της προχωρημένης ηλικίας για αυτού του είδους την εξάρτηση (50-60 ετών). Βέβαια, στην ηλικία αυτή το τακτικό σεξ είναι αναμενόμενο για ανθρώπους χαλαρούς, χωρίς προβλήματα και καλά εισοδήματα.
Άρα, είναι ένα φαινόμενο της μακροζωΐας και της αλλαγής νοοτροπίας σε σχέση με το παρελθόν. Σα συμπτωματολογία εξάρτησης, όμως, είναι υπερβολικό να χαρακτηριστεί.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.