ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΖΙΤΡΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ.
Στην εικόνα προκύπτει πως είναι ακριβώς ο μηχανισμός του γέλιου στον εγκέφαλο και με ποια σειρά λειτουργεί.
Νούμερο1: είναι το τόξο που δείχνει πως το ερέθισμα, μέσω της ακουστικής οδού, καταφεύγει στο ανάλογο κέντρο, όπου γίνεται η επεξεργασία των ηχητικών σημάτων.
Νούμερο2: από το ακουστικό κέντρο μεταφέρεται στον αριστερό μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου, όπου η πληροφορία αυτή πλέον σαν σκέψη και σαν εμπειρία επεξεργάζεται και αναλύεται.
Ταυτόχρονα πηγαίνει με το Νούμερο3: πλέον το αστείο που ακούστηκε κατευθείαν στον δεξί πρόσθιο λοβό, που είναι υπεύθυνος και για τα συναισθήματα, και προκαλεί μια έντονη διέγερση για γέλιο.
Αυτά τα δύο συναισθήματα - ερεθισμοί μερικές φορές είναι τόσο ισχυρά, ώστε διεγείρεται το υπόλοιπο του μηχανισμού με μεγάλη σκέψη ως προς την δραστηριότητά του.
Νούμερο4: βλέπουμε ότι πηγαίνει στην εσωτερική πλευρά του δεξιού μετωπιαίου λοβού και διεγείρει το λεγόμενο σύστημα επιβράβευσης. Όταν διεγείρεται αυτό το σύστημα, παράγονται τέτοιες ορμόνες από το ραβδωτό σώμα, οι οποίες δημιουργούν ένα αίσθημα εφορίας και γέλιου.
Νούμερο5: ταυτόχρονα με όλη την διεργασία μεταφέρεται και στο κινητικό κέντρο του εγκεφάλου, ιδιαίτερα στους μύες του προσώπου, που είναι υπεύθυνοι για τον μιμητισμό και έτσι έχουμε μια σύσπαση των μυών του προσώπου που προσδίδει το γέλιο.
Εάν είναι αυθόρμητο, τότε η διάρκεια είναι περίπου πέντε δευτερόλεπτα. Ελεγχόμενο και κατευθυνόμενο από τον εγκέφαλο γέλιο διαρκεί δύο έως τρία δευτερόλεπτα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.