ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑΣ


Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΟΪΝΧΑΟΥΖΕΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
Το θέμα της τεχνητής καρδιάς υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και κατά καιρούς δοκιμάσθηκε με αποτυχία στους ανθρώπους. Αυτήν την φορά ισχυρίζονται Γερμανοί ερευνητές ότι πλέον έχουν ανακαλύψει τον τέλειο μηχανισμό της τεχνητής καρδιάς με μια μπαταρία που λειτουργεί εκ των έξω.
Μέχρι τώρα το έχουμε δοκιμάσει σε χοίρους και βοοειδή και μετά τις εγχειρήσεις που έγιναν έχουν προχωρήσει σε πράγματι πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.
Τα καλά αποτελέσματα δίνουν την ελπίδα ότι πρόκειται για μια καλύτερη τεχνική ανάπτυξη από αυτή που είχε γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και με αποτυχία εμφυτεύτηκε σε 14 ασθενείς.
Οι Γερμανοί ισχυρίζονται ότι τους επόμενους έξι μήνες θα μπορέσουν να μετεμφυτεύσουν την τεχνητή καρδιά με την μπαταρία που γεμίζει εκ των έξω με επιτυχία σε άνθρωπο.
Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, και συγκεκριμένα ο Διευθυντής της κλινικής Reiner Korfer, ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ και σωτήρια λύση για τους 800 περίπου ασθενείς -μιλάει μόνο για την Γερμανία- που ζητούνε μια τεχνική καρδιά, ενώ προσφορά για μεταμόσχευση βρίσκουνε μόνο οι 380. Για τους υπόλοιπους ή για το διάστημα της αναμονής η λύση είναι η τεχνητή καρδιά.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.