ΠΑΝΙΚΟΣ, Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ


















Η σύγχρονη καθημερινότητα έχει κάνει τον πανικό μόνιμο σύντροφο των σύγχρονων ανθρώπων. Ο πανικός φτάνει στο ανθρώπινο μυαλό από δύο δρόμους. Ο πρώτος, γνωστός σαν πανικός ύπαρξης, πιέζει τη λεπτή μεμβράνη που χωρίζει στον άνθρωπο το υποκείμενο με το αντικείμενο. Ο δεύτερος είναι ο πανικός της πνευματικής διαταραχής.

Παλαιά το πρόβλημα δεν ήταν τόσο οξύ και για αυτό ο άνθρωπος δεν έτρεχε τόσο πολύ σε ψυχιάτρους. Υπήρχε πολύ πιο ζωντανή η συνειδητοποίηση της προσωρινότητας της ζωής και του μοιραίου τέλους σαν μια φυσική ακολουθία. Οι σκέψεις αυτές αντιγράφονταν στον εγκέφαλο σαν υλικό και γίνονταν παραδοχές που διευκόλυναν την καθημερινότητα. Υπήρχε, λοιπόν, το μιμητικό αντίγραφο σε όλους τους εγκεφάλους, ότι βασικά τίποτε δεν καταστρέφεται, παρά αλλάζει μέσα σε ένα ολοκληρωμένο σύμπαν που περιέχει τη ζωή και το θάνατο.
Η πεποίθηση αυτή της συνέχειας εκτονώνει το φόρτο της αναμονής του αδιεξόδου του θανάτου και κάνει τη ζωή πιο όμορφη. Δυστυχώς, οι παραδοχές αυτές ξεπεράστηκαν και το καθημερινό στρες οξύνει την παθογένεια της ακτινοβολίας φθάνοντας έτσι σε ένα αδιέξοδο και μια κορύφωση του πανικού.
Η κορύφωση αυτή οδηγεί τον εγκέφαλο σε μόνιμες βλάβες που χρειάζονται θεραπεία. Έτσι, αρχίζουμε τη φαρμακευτική αγωγή για αυτό βλέπουμε τη συγκεκριμένη εποχή σχεδόν όλους, ακόμη και παιδιά, να κυκλοφορούν και να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε κοινωνική κατάσταση με ένα κουτί ηρεμιστικά.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.