ΠΛΕΟΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΈΡΕΥΝΕΣ, ΛΕΠΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΌΤΙ ΑΠΛΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ ΒΡΕΦΗ.
Οι έρευνες αυτές, έγιναν το τελευταίο καιρό, με ειδικούς αναλυτές και με μηχανικές δυνατότητες, διαγνωστικού χαρακτήρα, που παρέχουν δυνατότητες ενδοκυτταρικής λειτουργικής παρακολούθησης.
Όλα αυτά έδειξαν ότι εντός του κυττάρου, μερικά ένζυμα τα οποία προέρχονται από το λεγόμενο mRNA, όπως το συγκεκριμένο ένζυμο ERAP1, είναι δυνατόν να «εκτροχιαστούν» και να πυροδοτήσουν κύτταρα, τα οποία αναστέλλουν την παραγωγή αντιγόνων, έτσι ώστε να βρίσκονται τα εγκεφαλικά κύτταρα απροετοίμαστα για λοιμώξεις και μεταλλάξεις.
Τα αποτελέσματα των ερευνών ήταν καταλυτικά, για ότι αφορά ανθρώπους, ιδιαίτερα οι οποίοι έχουν ήδη νοσήσει σε AIDS, σε λήπτες μοσχευμάτων, ή ακόμη νεογέννητα βρέφη με αδύναμο ανοσοποιητικό.
Όλες οι εξετάσεις κατευθύνουν ότι το συγκεκριμένο ένζυμο ERAP1, πρέπει οπωσδήποτε να θεωρηθεί ένα κλειδί για όλη αυτή τη κατάσταση, γιατί χρησιμοποιεί γενετικές μεταλλάξεις, δημιουργεί δηλαδή πολυμορφισμούς μέσα στο γονίδιο, που μπορούν να προκαλέσουν όλη αυτή τη διαταραχή, που να οδηγήσει και σε καρκινογένεση και σε αυτοάνοσα νοσήματα.
Βέβαια χρειάζεται περαιτέρω έρευνα. Πάντως, και μόνο η σκέψη ότι υπάρχει μια τέτοια δυνατότητα, που οδηγεί σε ανάλογη θεραπευτική σκεπτική αντιμετώπιση της είναι καλό.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.