« Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ»

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΈΝΑ ΕΤΩΝ, ΝΙΚΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΠΕΘΑΝΕ Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΑΦΡΙΚΑΝΗ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΟΥΑΝΓΚΑΡΙ ΜΑΑΤΑΙ, Η ΟΠΟΙΑ ΉΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΑΝ Η «ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ».
Πρόκειται για μια γυναίκα που είχε οραματιστεί να νικήσει την πείνα μέσα από ένα βιώσιμο περιβάλλον, το οποίο κατεστραμμένο και χωρίς εξωτερική βοήθεια ήταν προορισμένο να φέρει επιπλέον ξηρασία και επιπλέον καταστροφή σε μια ήπειρο σαν την Αφρική.

Έτσι λοιπόν, η επιμονή της για να περάσεις στη πείνα πρέπει να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον βιώσιμο, ήταν αυτό που την οδήγησε από την μια μεριά και στο δικό της δρόμο, αλλά αφού πέρασε πρώτα για τις «περιβαλλοντολογικές της εμμονές» και μέσα από την φυλακή.
Είναι μια μεγάλη απώλεια, αλλά και ένα μεγάλο δίδαγμα που μένει για τους υπόλοιπους· ότι η ανθρώπινη ψυχή δημιουργεί τον οραματισμό που μπορεί να οδηγήσει σε πράξεις που έχουν ένα διαφορετικό τόνο και μια διαφορετική έκλυση για τους υπολοίπους ανθρώπους.
Η Μαατάι σίγουρα είναι μια γυναίκα που δεν ξεχνιέται και ασφαλώς είναι και ένα πρόσωπο που «γεννάει» επιστήμη.
Είναι, δηλαδή, μια σύνθετη προσωπικότητα, η οποία παράλληλα με τις δραστηριότητες της δημιουργεί και εναύσματα για καινούργιες αρχές, νέες ιδέες και επιστημονικές αναπτύξεις.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.