ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΝΑ ΤΡΑΥΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Ο λόγος που τα τραύματα της τρίτης ηλικίας στο κεφάλι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα οφείλεται στο γεγονός ότι σε αυτές τις ηλικίες υπάρχει μια ατροφία του εγκεφαλικού ιστού που σημαίνει συγκεκριμένη συρρίκνωση έτσι ώστε οι αιμορραγίες του τραύματος να βρίσκουν χώρο να εξαπλώνονται και να δημιουργούν μεγάλα αιματώματα τα οποία όμως δεν πιέζουν λόγω της έκτασης του χώρου τον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να μην έχουμε συνοδά νευρολογικά σημεία.
Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν γίνονται γρήγορα αντιληπτά, περνάει πολύς καιρός, αυξάνονται και μετά την οξεία φάση είναι πάρα πολύ αργά να αντιμετωπισθεί κάτι.
Αυτός είναι ένας λόγος που στους ηλικιωμένους σε μεγαλύτερη συχνότητα από ότι στα παιδιά πρέπει να προσέχουμε πολύ πιο έντονα τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις γιατί ακριβώς βρίσκουν πεδίο ανάπτυξης.
Πρέπει εδώ η διάγνωση πέρα από την κλινική εξέταση να πηγαίνει στο εγκεφαλογράφημα και στην αξονική τομογραφία προκειμένου να μην παραβλεφθεί
καμία αιμορραγική σκηνή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.