ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2-3 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ.
Αμέσως μετά μόλις κλείσει αυτό το παράθυρο ανοίγει το επόμενο με την ίδια διάρκεια κρατώντας έτσι σταθερό τον βιορυθμό της αντίληψης.
Ανοίγοντας το παράθυρο του χρόνου κατά την διάρκεια του παρόντος και συλλαμβάνοντας τις πληροφορίες με ένα συγχρονισμένο χρονικό διάστημα ο άνθρωπος ασχέτου φυλής, φύλλου και γεωγραφικής κατάστασης «μαθαίνει» και αφομοιώνει τις γνώσεις που ακούει, διαβάζει, ή εμπεδώνει.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της λειτουργίας αυτής είναι οι εφημερίδες.
Οι εφημερίδες σε όλη την γη, σε όλες τις γλώσσες και γραμμένες με όλους τους τρόπους αν παρατηρήσουμε πάντα έχουνε μακριές αλλά σύντομες στήλες.
Δηλαδή μέχρι 12-20 λέξεις ανά γραμματοσειρά.
Αντίθετα στα χοντρά βιβλία οι γραμματοσειρές είναι πολύ μακρύτερες και πολύ πιο δύσκολες στην αφομοίωση.
Είναι ένα τυπικό παράδειγμα που οδήγησε σε αυτό η ανάγκη του ανθρώπου να έχει σύντομη πληροφόρηση για τα 2-3 λεπτά του χρονικού παραθύρου.
Αυτή η εξέλιξη έχει δημιουργήσει και τον παγκόσμια σταθερό τύπου εκπαίδευσης των παιδιών από την ώρα που αρχίζουν με το αλφαβητάριο μέχρι να γίνουνε φοιτητές.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.