ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΣΕΙΣ

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕ ΔΙΗΜΙΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΕΥΡΩΝΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝΕ «ΑΣΧΕΤΑ» ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
Έχουμε έτσι το παράδειγμα της σωματογλωσσικής και συμπαθητικής απραξίας. Στην περίπτωση αυτή έχουμε μια διαταραχή που αφορά και τα δύο ημισφαίρια στην περιοχή του συμπληρωματικού κινητικού φλοιού της γλώσσας στην υποφλοιώδη περιοχή δηλαδή λίγο πιο βαθιά από την επιφάνεια του εγκεφάλου και στην διαταραχή που προκύπτει υπάρχει μια αδυναμία του δεξιού άνω άκρου και του προσώπου.
Ταυτόχρονα δε υπάρχει μια απραξία της γλώσσας. Το σύνδρομο αυτό είναι σχετικά σπάνιο σε ολοκληρωμένη μορφή έτσι που να εμφανίζεται 100% κλινικά σαν τον κύριο «εκπρόσωπο» της στοματογλωσσικής και συμπαθητικής απραξίας.
Υπάρχουν όμως πάρα πολλές υποβαθμίσεις οι οποίες μπορούνε να το εμφανίσουν και οι υποβαθμίσεις αυτές καμιά φορά διαφοροδιαγνωστικά και οδηγούν και σε λάθος διαγνώσεις.
Είναι μια περίπτωση που χρήζει πολύ προσεκτικής έρευνας καλού ιστορικού και κυρίως χρειάζεται επάρκεια θεωρητικής γνώσης της νευρολογίας.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.