ΨΩΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Η ΨΩΡΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΡΙΖΙΚΑ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
Η ψωρίαση προσβάλει το δέρμα κατά πλάκες. Την χαρακτηρίζουν δερματικές αιμορραγικές εξελκώσεις που εξαπλώνονται σε όλο το δέρμα, κυρίως στους αγκώνες, γόνατο, άκρα, γεννητικά όργανα και τριχωτό της κεφαλής.
Η οπτική εντύπωση είναι δυσάρεστη και για αυτόν που την δέχεται και για αυτόν που την εκπέμπει.
Αν και η αρρώστια δεν είναι μεταδοτική, παλιά οι γιατροί λόγω της αποστροφής που προκαλούσε συμπεριφέρονταν σαν να είναι με αποτέλεσμα να θεραπεύονται οι ψωριάσεις ξεχωριστά, συμπεριφορά που έφερε με τον καιρό έναν κοινωνικό στιγματισμό. Και αναμενόμενα ο στιγματισμός έφερε την κατάθλιψη.
Έτσι λοιπόν το ένα πρόβλημα γέννησε το άλλο και τα δύο μαζί την αυξημένη ανάγκη για έρευνα και θεραπεία.
Η έρευνα έδειξε πως δεν πρόκειται για μια απλή δερματοπάθεια αλλά για μια διαταραχή της άμυνας του οργανισμού (ανοσοποιητικό).
Πάνω στην νέα αυτή «ανακάλυψη» θεμελιώθηκαν νέες θεραπείες που φαίνονταν ιδιαίτερα αποτελεσματικές και δίνουν ανακούφιση στους ασθενείς.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.