ΣΥΓΧΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΞΗ

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΜΕ ΣΥΓΧΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ
Οι λοιμώξεις από μικρόβια, ιούς κ.λ.π. είναι μια καθημερινότητα και σχεδόν κάθε άνθρωπος μια φορά το χρόνο αντιμετωπίζει μια σοβαρή λοίμωξη.
Πάρα πολύ τακτικά οι λοιμώξεις σε ευάλωτα άτομα (με γενικευμένα εγκεφαλικά προβλήματα, οργανικές διαταραχές π.χ. σάκχαρο κ.λ.π.) είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και παρουσιάζουν έντονα συγχυτικά επεισόδια.
Τα συγχυτικά επεισόδια βέβαια έχουνε την αιτία σε μια εγκεφαλική λειτουργία αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση η αφορμή είναι η λοίμωξη.
Για παράδειγμα μπορεί να υπάρχει μια μορφή άνοιας π.χ. Alzheimer όπου με μια αλλαγή περιβάλλοντος σε μια έντονη διαταραχή και σύγχυση του ασθενούς μια επιπλέον λοίμωξη επιβαρύνει ακόμη την κατάστασή του.
Σε αυτές τις περιπτώσεις πρωτογενή φροντίδα έχει οπωσδήποτε η λοίμωξη διότι είναι το «κακό» που αναπτύσσεται μέσα στον ασθενή και επιφέρει επιδείνωση της γενικής του κατάστασης. Όταν λοιπόν έχουμε τέτοιες περιπτώσεις ελέγχουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα τον ασθενή με εξετάσεις ούρων ακτινογραφίες και καλλιέργεια αίματος. Είναι οι πρώτες εξετάσεις που μπορούν να μας δώσουν άμεσα αποτελέσματα για την ύπαρξη και το εύρος της λοίμωξης και την τοποθεσία της πολλές φορές.
Αμέσως μετά ακολουθεί μια θεραπεία όπου κατά κανόνα με την αποδρομή της λοίμωξης έχουμε και την εξάλειψη των συγχυτικών επεισοδίων.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.