ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ;

Διαβάζεται κωμικό, αλλά ταλαιπωρεί εκατομμύρια κόσμο. Αποτελεί αιτία για πάμπολες ιατρικές επισκέψεις, ανεξήγητες καταστάσεις, ταραγμένη κοινωνική ζωή, αδυναμία δημιουργίας καριέρας, οικογενειακής ευτυχίας κλπ. Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο στην ψυχιατρική. Υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ονομαζόμενο ως δυσθυμία, τραυματική εμπειρία, τραυματική νεύρωση κλπ. Σαν διαταραχή μετά από ψυχολογικό στρες θεσμοθετήθηκε ύστερα από τον πόλεμο του Βιετνάμ, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες με εμφανή τα στοιχεία του γύρισαν πίσω στην πατρίδα τους ζητώντας βοήθεια και λόγω του όγκου εργασίας που προκάλεσαν μπήκε σαν διάγνωση στις ψυχιατρικές λίστες. Πώς θα το καταλάβετε αν εμφανίζεται και σε εσάς;
Εμφανίζεται με έμμονες ιδεοληψίες, έμμονες σκέψεις ξαφνικά και χωρίς λόγο που αναφέρονται σε τραυματικές αναμνήσεις και εικόνες προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση. Αποδιοργανώνει τη συμπεριφορά, διεγείρει την επιθετικότητα του ατόμου που μέσα στην απόγνωση του τρόμου και της απελπισίας νιώθει αβοήθητο και πέφτει στον φόβο και τον πανικό. Νιώθει ότι έρχεται η καταστροφή.
Εάν σας συμβεί κάτι τέτοιο και ιδιαίτερα, όταν αυτό επαναλαμβάνεται με μια φοβική για εσάς από το παρελθόν εμπειρία, μιλάμε για αυτό το μετατραυματικό στρες. Λάβετέ το σοβαρά υπόψη σας και πολεμήστε το ζητώντας τη βοήθεια ενός ειδικού γιατί όσο περνάει ο καιρός και πέφτουν οι αντοχές, ενώ αυξάνεται η κοινωνική πίεση, φτάνει ο άνθρωπος στα όριά του.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.