ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ – ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΡΑ, ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΑΣΧΕΤΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, Η ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ.
Η Αμερικάνικη ψυχιατρική ένωση πρωτοστάτησε στις αρχές του 90 για την έκδοση του λεγόμενου διαγνωστικού στατιστικού εγχειριδίου νοητικών διαταραχών.
Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο όπου αναφέρονται όλες οι νευροψυχιατρικές παθήσεις σύμφωνα με τα συμπτώματα τους ή με την κλινική τους παρουσία.
Ασφαλώς ένα πολύ σπουδαίο έργο βοηθάει όλους τους γιατρούς του κόσμου να έχουνε μια πυξίδα αλλά παράλληλα και ένα όργανο αλληλοκατανόησης.
Η Αμερικανική ψυχιατρική εταιρεία θεώρησε λοιπόν ότι όλο αυτό το πόνημα πρέπει να κατασκευαστεί και να συμπεριληφθούν και άλλες νοσολογικές οντότητες όπως με ορισμένες μαθησιακές διαταραχές, βουλιμικές συμπεριφορές, εξελεγκτικά αποτελέσματα κ.λ.π. για να γίνει το εγχειρίδιο πληρέστερο και πιο βοηθητικό.
Πρόκειται για μια αξιόλογη συμπεριφορά στην πνευματική στείρα εποχή μας που καταδεικνύει την απεριόριστη νοσηρότητα ψυχιατρικών καταστάσεων της καθημερινότητας.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.