Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑΤΟΣ

ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ (ΤΙ ΑΛΛΟ;) ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΑΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ.

Προκειμένου να εξερευνήσουνε με σιγουριά οι επιστήμονες την δημιουργικότητα χωρίσανε τους δοκιμαζόμενους μαραθωνοδρόμους σε δύο ομάδες. Αυτούς που κάνουνε σύντομα ή μεγαλύτερα διαλλείματα.
Τα αποτελέσματα αφού συλλέχθηκαν και διακρίθηκαν έδειξαν μια σαφή διαφορά της δημιουργικότητας στα άτομα που είχαν στην διάθεσή τους μεγαλύτερα διαλλείματα.
Μάλιστα η απόδοση της δημιουργικότητας αυτής δεν αφορούσε μόνο την χρονική διάρκεια αλλά και την ποιότητα της σε βαθμό απόδοσης.
Η δημιουργικότητα είναι μια εγκεφαλική λειτουργία και σχεδόν κατά αποκλειστικότητα, ανθρώπων, προϋποθέτει ανώτερη σκέψη και συνδυασμό νοημάτων.
Φαίνεται λοιπόν ότι η εγκεφαλική αυτή λειτουργία κοστίζει στον οργανισμό πολύ ενέργεια και ως εκ τούτου είναι τα διαλλείματα για ξεκούραση απαραίτητα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.