ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕ «ΑΓΝΩΣΤΑ» ΑΙΤΙΑ

Νεαρός ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, 28 ετών, πέθανε στο γήπεδο γιατί του «γύρισε» η γλώσσα. Πρόκειται για ένα νέο κρούσμα τους τελευταίους μήνες. Το προηγούμενο ήταν του διάσημου Ισπανού ποδοσφαιριστή Χουέρτα. Στην περίπτωσή του ενδιαφέρον δεν έχει τόσο το ίδιο το γεγονός, όσο η συχνότητα της εμφάνισης παρόμοιων θανάτων. Η συχνότητα αυτή, λοιπόν, έχει αυξηθεί τρομακτικά τα τελευταία χρόνια και προβληματίζει.
Ο προβληματισμός, βέβαια, δεν γεννά και την ανάλογη ανησυχία και επιθυμία για έρευνα του γεγονότος. Βέβαια, θα συμβεί και αυτό όταν η συχνότητα αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Προς το παρόν, κάποιοι γιατροί που ασχολούνται με το θέμα θεωρούν πως τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου των αθλητών γενικά, και ιδιαίτερα των ποδοσφαιριστών, δεν είναι αποκλειστικά «ιδιοπαθή», δηλαδή, αγνώστου αιτίας που αφορά την ιδιοσυγκρασία του αθλητή.
Θεωρούν πως και ένας δεύτερος παράγων πρέπει να έχει ένα ουσιαστικό ρόλο π.χ. εγκεφαλική δυσλειτουργία ή κάποια τυχαία φαρμακευτική αγωγή. Κάποιο ενδιαφέρον για την αρχειοθέτηση, και κατά συνέπεια επίλυση του προβλήματος, έδειξε ο Γερμανικός Σύλλογος Επαγγελματικών Ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα, ζήτησε την ιατρική αρχειοθέτηση των πιο πιθανών αιτιών που συμβάλλουν στην εμφάνιση του γεγονότος του αιφνίδιου θανάτου.
Ας ελπίσουμε ότι το ένστικτο αυτοσυντήρησης των αθλητών αυτών θα οδηγήσει σε μια λύση απλή και σύντομη.

2 Comments:

  1. ΠΡΕΖΑ TV σχολίασε...
    Δυστυχως δεν ξερουμε απο που θα μας ερθει....
    Dr D. Kountouris σχολίασε...
    Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όποιος ψάχνει, βρίσκει και την αιτία.

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.