Μία μεγάλη αθλήτρια, ναι αληθινά μεγάλη!
Η Μάριον Τζόουνς σε μια κατάσταση πανικού δηλώνει ότι απέκτησε τα μετάλλια ντοπαρισμένη. Αυτό που έχει αξία στην είδηση δεν είναι το αληθινό περιεχόμενό της, όσο ο υφιστάμενος πανικός. Η Τζόουνς είχε επίγνωση και τότε και πριν και μετά τι σημαίνει να είσαι ντοπαρισμένος.
Τότε το απέκρυψε γιατί θεωρούσε τον εαυτό της ασφαλή, τώρα κάτω από την πίεση το αποκαλύπτει. Δεν ενδιαφέρει τόσο πώς το έκανε, αλλά γιατί το έκανε. Έτσι κι αλλιώς και πριν και τότε και στο μέλλον ανταγωνιζόταν με άλλες ντοπαρισμένες κοπέλες. Γιατί, λοιπόν, πανικοβλήθηκε τώρα? Προφανώς η πίεση ασκείται από σημεία που είναι ικανά να προκαλέσουν πανικό στη Τζόουνς. Ένα από αυτά είναι και η Διεθνής Ομοσπονδία Αντιντόπινγκ. Ταυτόχρονα πρέπει από την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων να δοθεί το πράσινο φως για την επόμενη αθλήτρια, που κέρδισε «τίμια» τη δεύτερη θέση να πάρει την ηθική ευθύνη να επωμιστεί το χρυσό μετάλλιο. Η συγκεκριμένη είναι η συμπατριώτισσά μας Κατερίνα Θάνου η οποία βαρύνεται επίσης με την ίδια βαριά κατηγορία, χωρίς να έχει αποδειχθεί όμως. Ωστόσο, έχει τιμωρηθεί διότι δεν προσήλθε στα αντιντόπινγκ κοντρόλ. Πρόκειται για την περίφημη "υπόθεση Κεντέρη" τον Αύγουστο του 2004. Επειδή υπάρχει αυτό το μελανό σημείο και αποφασίσθηκε από την επιτροπή, έστω σιωπηλά, η τιμή του χρυσού μεταλλίου να πάει στην τρίτη κατά σειρά νικήτρια, μια Τζαμαϊκανή.
Μέχρι εδώ διαφαίνεται μια τυπική γραφειοκρατική ρύθμιση. Ένας πάρα πολύ μεγάλος αθλητής και νυν αθλητικός παράγων, ο Σεμπάστιαν Κοέβ ρίχνει, όμως, ξαφνικά την πρόταση το μετάλλιο να μη χορηγηθεί πουθενά. Θέση που αφήνει ξεκάθαρα τη διαπίστωση ότι όλο αυτό το αθλητικό περιβάλλον είναι στην ουσία "μπολιασμένο" με το ντόπινγκ. Εδώ, βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι ισχύει το σπαρτιατικό «ντοπαρισμένος είναι όποιος πιάνεται». Για τον απλό θεατή, φίλαθλο ή αναγνώστη ισχύει πλέον το ψυχαναλυτικό δίλημμα αν ταυτίζεται με τη θέση αναγνώριση της πραγματικότητας.
Για όσους ισχύει αυτό η καλύτερη θεραπεία κατά το Φρόυντ είναι το επόμενο ψυχαναλυτικό δόγμα: η παραίτηση.

1 Comment:

  1. Ανώνυμος σχολίασε...
    Hello...

    Really cool blog.

Post a CommentΔημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.