Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
Δεν είναι όμως αμιγώς ιστορικό γεγονός. Το ιστορικό γεγονός αποτελεί απλά την εξέλιξη μιας «λανθασμένης» εγκεφαλικής λειτουργίας η οποία οφείλεται στην «ανισορροπία» των ίδιων εγκεφαλικών σχηματισμών.
Η παρακμή του δυτικού πολιτισμού με τους άπειρους πολέμους σε όλη την γη με τις συγκρούσεις, τις φυλετικές διακρίσεις, ασθένειες και ακόμα περισσότερο την αδυναμία αλληλοκατανόησης και επικοινωνίας είναι ένα φαινόμενο του καιρού που έρχεται σαν ένα εξελικτικό γεγονός του εγκεφάλου.
Η όλη αυτή κατάσταση αποτελεί ένα προϊόν συνεννόησης του εγκεφάλου σε ότι αφορά το γενικό με το ειδικό.
Το ένα ημισφαίριο το λεγόμενο επικρατών που επεξεργάζεται το γενικό δεν μπορεί να δεχτεί το δεξί ημισφαίριο που επεξεργάζεται το ειδικό.
Έχει πλέον στο επικρατών ημισφαίριο του εγκεφάλου ως από λόγους εξελικτικούς σε ότι αφορά την δυτική κοινωνία μεγαλώσει ένα τέτοιο πλαίσιο σκέψης και δομών που δεν επιτρέπει στον άλλον εγκέφαλο να εισάγει τις δικές του ιδέες και παράλληλα να φροντίσει για μια εγκεφαλική ισορροπημένη λειτουργία.
Η αδυναμία συντονισμού των δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων σε ότι αφορά τις λειτουργίες γεννούν ακριβώς αυτήν την πολιτισμική σύγκρουση που σήμερα χαρακτηρίζει το δυτικό ημισφαίριο.
Έχουμε φτάσει πλέον εμείς οι δυτικοί άνθρωποι ακόμα και ότι αφορά τους φιλοσοφικούς κανόνες της ζωής μας να τους διέπει η λογική και η ορθότητα οι οποίες αποτελούν επεξεργασίες αμιγώς του αριστερού ημισφαιρίου και αποκλείουν την δραστηριότητα του δεξιού που είναι η φαντασία, η έμπνευση και η χαλάρωση.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.