ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗΣ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ «ΚΑΥΤΑ» ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ.
Μία κλινική από το Ανόβερο προσφέρει μια νέα μέθοδο που φαίνεται ότι πραγματικά υπόσχεται καλές επιτυχίες.
Το να εμφυτεύσεις σήμερα βλαστοκύτταρα είναι το λιγότερο όπως επίσης πολύ καλύτερες προϋποθέσεις υπάρχουν σήμερα στο να τα επεξεργαστείς.
Το πλέον δύσκολο είναι να ρυθμίσεις την συμπεριφορά τους εντός του στόχου εμπροκειμένου του εγκεφάλου όταν πρόκειται για εγκεφαλικές βλάβες.
Μια κλινική στο Ανόβερο ξεκινώντας από την σκέψη ότι τα βλαστοκύτταρα πρέπει να προάγουνε την παραγωγή μιας νευροαυξητικής ορμόνης όπως η GLP1 σκεφτήκανε και εφαρμόσανε μια μέθοδο η οποία πραγματικά έδειξε πολλά επιτυχή στοιχεία και έφερε μια αισιοδοξία για το μέλλον.
Εγκατέστησαν μέσα στον εγκέφαλο σε περίπου 1,5 πόντο μακριά από την βλάβη ένα μικρό «εργοστάσιο» παραγωγής πρωτεϊνών από βλαστοκύτταρα.
Δηλαδή πήρανε ξένα βλαστοκύτταρα, πράγμα που σημαίνει ότι κατά κάποιο τρόπο λύνεται και το πρόβλημα της απόρριψης τα βάλανε σε μια μικρή γυάλα και τα εγκαταστήσανε δίπλα στην βλάβη.
Τα 10.000.000 βλαστοκύτταρα είναι έτσι ρυθμισμένα ώστε από αυτά να παράγονται πρωτεϊνικά κομμάτια που μεταφέρονται στα «βλαμμένα» κύτταρα προσφέροντας ακριβώς τα στοιχεία αναπαραγωγής που χρειάζονται και όχι κάτι επιπλέον που θα δημιουργούσε την απόρριψη.
Η τεχνική αυτή έδειξε επιτυχία και έδειξε και βελτίωση. Οι νευροχειρούργοι δεν μπορούνε να πούνε με σιγουριά ότι αυτό είναι κάτι που βοηθάει ουσιαστικά την κατάσταση αλλά ελπίζουν και συνεχίζουν τις έρευνες τους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.