ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΙΞΑΝΕ ΟΤΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΙΟΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΗ πανεπιστημιακή κλινική του Μονάχου στο βιολογικό τμήμα σε μια ανάλυση που έκανε σε 55.000 ανθρώπους βρήκε ότι η αλλαγή της ώρας που γίνεται φθινόπωρο και άνοιξη φέρνει μεγάλη αναταραχή στο βιορυθμό του ατόμου.
Ως γνωστό ο βιορυθμός του ατόμου προσαρμόζεται με το φως της ημέρας επί 24ωρου βάσεως και ρυθμίζει την εγρήγορση και τον ύπνο. Όταν αυτό αλλάζει έστω και κατά μία ώρα δημιουργεί ουσιαστικά προβλήματα ψυχής και υγείας στον πληθυσμό. Υπολογίσανε οι Γερμανοί ερευνητές ότι η μετατροπή προκειμένου να έχει ένα αντίκτυπο πάνω στον πληθυσμό σαν γίνεται η μεταφορά του πληθυσμού στο Μαρόκο και να γυρίζουνε πίσω.
Ακριβώς αυτή η αλλαγή φέρνει μια διαταραχή εγκεφαλικής ισορροπίας σε ότι αφορά τον ρυθμό πάνω στον οποίο λειτουργούν όλα τα βασικά όργανα και ιδιαίτερα ο εγκέφαλος.
Σαν μια μικρή βοήθεια προτείνουν αρκετές μέρες πριν γίνει η αλλαγή σιγά-σιγά να προετοιμάζουμε τον εαυτό μας με ανάλογο ωράριο ύπνου για αυτήν.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.