Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Με αφήνει όμως πολύ περίεργο η αντίδραση που έχουμε στις λεγόμενες χρηματοπιστωτικές εταιρείες αξιολόγησης οι οποίες λίγο – πολύ έχουν φέρει την Ελλάδα τον τελευταίο καιρό στο χείλος του γκρεμού.
Η λέγονται αυτές Μόντις ή Στάνταρ - Πουρς ή οπωσδήποτε αλλιώς, ένα είναι σίγουρο ότι αποτελούνται από ομάδες ανθρώπων (Golden boys) οι οποίες είναι νεαρά κατά κύριο λόγο παιδιά, αμειβόμενα από 200.000 δολάρια έως 2.000.000 δολάρια το χρόνο προκειμένου να εκφράσουν την γνώμη τους για την κατάσταση μιας δανειοληπτικής αγοράς όπως π.χ. είναι η Ελλάδα.
Το πιο περίεργο είναι για αυτούς ότι πληρώνονται από τους δανειολήπτες προκειμένου να εκφράσουν την γνώμη τους και πολλές φορές τους γίνονται βέβαια και κάποιες «αβάντες» προκειμένου να που καλά λόγια.
Μέχρι τώρα, για να μην κουράζονται και οι αναγνώστες, έχουν επανειλημμένως αποδείξει όλα αυτά τα Golden boys μόνο ένα πράγμα : Την ανεπάρκειά τους. Απλώς όλοι οι άλλοι οι υπόλοιποι ανεπαρκείς που διοικούν τράπεζες, οργανισμούς, κράτη κ.λ.π. δέχονται την βολική αυτή μεσιτεία για την κατάσταση αξιοπιστίας προκειμένου να είναι ένα απαραίτητο χαρτί, κάτι σαν «ενημερότητα του Ι.Κ.Α», προκειμένου να πάρουν το επόμενο δάνειο. Ποτέ αυτά τα Golden boys δεν έπεσαν μέσα ή δεν είχανε μια σωστή εκτίμηση. Γενικώς ο ρόλος τους ήτανε αμιγώς στο να παίρνουν και να μεταδίδουν ειδήσεις και ως επί το πλείστον ψευδείς εκτιμήσεις, προκειμένου να εκβιάζουν οικονομικές καταστάσεις που εξαργυρώνονται μετά στα χρηματιστήρια.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.