ALZHEIMER ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

ΤΟ ALZHEIMER ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΝΟΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ.
ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 200.000 ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Ένα από τα πρώτα συμπτώματα εισόδου του Alzheimer είναι η εμφάνιση του αποπροσανατολισμού.
Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι ο λεγόμενος ρινικός εγκέφαλος περιέχει ένα νευρωνικό χάρτη του χώρου έτσι όπως τον αντιλαμβανόμαστε.
Ο ρινικός εγκέφαλος είναι σημαντικό συστατικό της εγκεφαλικής μνήμης και συνεργάζεται για αυτό με τον ιππόκαμπο αλλά κατά κύριο λόγο συλλέγει και επεξεργάζεται τα ερεθίσματα που έρχονται από αυτί και μάτια τα ενεργοποιεί και σαν ακουστικά ή οπτικά βιώματα τα μεταβιβάζει παραπέρα για να συνειδητοποιήσει ο καθένας τον χώρο και την θέση του στον χώρο.
Σε περίπτωση που διαταραχθεί μια από αυτές τις οδούς έχουμε την λεγόμενη ακουστική, οπτική ή οπτικοακουστική διαταραχή που φέρνει τον αποπροσανατολισμό τόσο στα οπτικά όσο και στα ακουστικά ερεθίσματα που είναι χαρακτηριστικός για το Alzheimer.
Ακριβώς επειδή τώρα είναι γνωστό που γίνεται η επεξεργασία αυτών των ερεθισμάτων στις πρώιμες μορφές είναι δυνατόν να κατευθυνθεί μια θεραπευτική αγωγή σε αυτήν την περιοχή προκειμένου να μειώσει τις συνέπειες του Alzheimer και να βοηθήσει τους ασθενείς σε καλύτερο προσανατολισμό.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.