ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΑΥΞΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΝΩΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.
Οι αυξητικοί πόνοι εμφανίζονται σε παιδιά ηλικίας 3-9 ετών κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας στις μεγάλες αρθρώσεις των κάτω άκρων. Τους προκαλούν οιδήματα των μυών και περιτοναίων, ιδιαίτερα μετά από επιβάρυνση και υπερπροσπάθεια.
Αυτός είναι ο κύριος λόγος. Υπάρχει, όμως, και η ψυχική επιβάρυνση από την οικογένεια και το σχολείο. Κατά κανόνα, τα παιδιά αυτά έχουν ιδιαίτερα ευαίσθητες αντένες και συλλαμβάνουν λεπτά, επώδυνα, όμως, για αυτά ερεθίσματα, τα οποία τα καταπιέζουν και εντείνουν τους αυξητικούς πόνους.
Βέβαια, λόγω της παιδικής ηλικίας και ανάλογα με την επιμονή τους, είναι αναγκαίο το λεπτομερές ιστορικό και η εκτεταμένη εξέταση. Κατά κανόνα, είναι απαραίτητη η συνεργασία πολλών ειδικοτήτων, π.χ. ορθοπεδικών, παιδιάτρων, ακτινολόγων, μικροβιολόγων κλπ, προκειμένου να υπάρξει σίγουρη διάγνωση.
Η σίγουρη διάγνωση είναι απαραίτητη, αν και στο 90% οι αυξητικοί πόνοι της παιδικής ηλικίας έχουν να κάνουν με την καταπόνηση και ψυχολογική επιβάρυνση.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.