ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΕΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΩΣ ΕΝΤΕΡΟΥ.
Από παλιά υπάρχουν δύο βασικές έννοιες της φαρμακευτικής αγωγής, που επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα της είδησης. Η πρώτη είναι ότι η σωστή θεραπεία ενός περίπλοκου ιατρικού προβλήματος κατά κανόνα βρίσκεται στην ανάμιξη πολλών ουσιών και η δεύτερη, ότι από παλιά είναι επίσης γνωστό πως αντικαταθλιπτικά φάρμακα σαν επικουρική αγωγή βοηθούν στην θεραπεία των αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως στην προκειμένη περίπτωση ο καρκίνος του παχέως εντέρου.
Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση οι Ισραηλινοί ερευνητές μπόρεσαν να προσδιορίσουν ακριβώς την δράση του αντικαταθλιπτικού της φλουοξετίνης, που βρέθηκε να αυξάνει ιδιαίτερα την δυναμικότητα του αντικαρκινικού φαρμάκου της δοξορουβικίνης.
Χαρακτηριστικά, τα αποτελέσματα ανέφεραν μια αύξηση της δυναμικότητας κατά 1000 φορές, πράγμα που ουσιαστικά πλέον καθιστά αναγκαία την χορήγηση του συνδυασμού, παρά της μονοθεραπείας.
Η φαρμακοδυναμική εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές είναι ότι ο συνδυασμός των φαρμάκων πηγαίνει κατευθείαν στα καρκινικά κύτταρα, αναστέλλοντας την δράση τους προς τα γειτονικά υγιή.
Πέρα από αυτό, ήταν γνωστό από το παρελθόν ότι η αύξηση της σεροτονίνης στον εγκέφαλο -ουσία που δραστηριοποιείται με την φλουοξετίνη- έχει ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα για κάθε μορφή αυτοανόσου νοσήματος, εν προκειμένου και για τους καρκίνους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.