ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: ΕΥΦΥΪΑ ΚΑΙ ΣΕΞ


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΦΥΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΣΕΞ.
Το 87% των Αμερικάνων φοιτητών είχαν την πρώτη σεξουαλική επαφή μετά τα 19. Μάλιστα, υψηλής ευφυΐας φοιτητές των πρακτικών κατευθύνσεων σε κλάδους, όπως τα μαθηματικά και η βιολογία, στο 80% μέχρι 20 ετών, δεν είχαν καμία απολύτως σεξουαλική εμπειρία.
Οι ερευνητές αντιμετώπισαν μεγάλη δυσκολία στο να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα. Πώς γίνεται, δηλαδή, να υπάρχει τόσο μεγάλη σεξουαλική αποχή στους ιδιαίτερα ευφυείς φοιτητές. Το ιδιαίτερα περίεργο είναι ότι στους χώρους των αμερικάνικων πανεπιστημίων υπάρχει πλήρης σεξουαλική απελευθέρωση, χωρίς να υφίστανται οποιαδήποτε ταμπού ή απαγορεύσεις.
Έγινε προσπάθεια να δοθούν κάποιες ερμηνείες, π.χ. υπήρξε ο ισχυρισμός ότι η ευφυΐα συμβαδίζει με ελαττωμένη Libido (σεξουαλική επιθυμία) ή ότι οι ευφυείς φοιτητές προτιμούν να αξιοποιούν τον χρόνο τους για την ανάπτυξη των γνώσεων και της καριέρας.
Ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών έχει υπέρμετρες φοβίες για τυχόν ψυχικά ή σωματικά ρίσκα στο σεξ. Βέβαια, υπάρχει και το δεδομένο ότι οι ευφυείς φοιτητές φροντίζουν τον εαυτό τους λιγότερο, έτσι που δεν είναι αρκετά ελκυστικοί προς το αντίθετο φύλο.
Τέλος, υπάρχει και το μείγμα «λίγο απ’ όλα». Όποιος, όμως, επιθυμεί σεξ, πρέπει να κατεβάζει τον πήχη των διαλογισμών και να λειτουργεί πιο χαλαρά.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.