ΠΕΡΙΠΟΥ 12 ΑΙΩΝΕΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΙΤΣΑ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
Σε σπηλιές μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας ανακαλύφθηκαν τοιχογραφίες με έξοχα γλαφυρές παραστάσεις και απεικονίσεις, που αποδεικνύουν ότι από την εποχή εκείνη υπήρχε η προφορική επικοινωνία. Μία επικοινωνία που ξεπερνούσε την μιμητική συνείδηση και προχωρούσε στην αντίληψη του μύθου.
Παραδίδονται, δηλαδή, την εποχή αυτή στους επιγόνους παραστάσεις συνδεδεμένες με θεότητες και ήρωες, που ταυτόχρονα έδιναν και τις «λέξεις», σχηματίζοντας έτσι τον προφορικό κώδικα μετάδοσης. Μπορούν πια να γίνουν λεκτικοί συνδυασμοί και εναλλαγές συμβόλων.
Δημιουργείται σιγά – σιγά μια θεωρητική συνείδηση του λόγου, που επεκτείνεται και στη γραφή, ώσπου γύρω στα 6.000 χρόνια πριν εμφανίζονται τα πρώτα γράμματα, που ταυτόχρονα απελευθερώνουν και τις πληροφορίες.
Οι μεταδιδόμενες πλέον πληροφορίες δίνουν νέα ώθηση στην αύξηση της ανθρώπινης ευφυΐας και διεύρυνση της συνείδησης. Ο άνθρωπος μέσω της γραφής μαθαίνει τον θρύλο και τον κάνει δική του έκφραση.
Μαθαίνει, π.χ. να δείχνει την υψωμένη γροθιά του σαν έκφραση θυμού και αντίδρασης. Πολλά από αυτά τα συνδυαστικά κατάλοιπα, τα κουβαλάει ο άνθρωπος έως και σήμερα

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.