ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΛΑ ΚΡΑΝΙΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟ ΜΕΤΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ.
Κάθε χτύπημα στο κεφάλι, πέρα από ένα τραυματικό γεγονός για τον εγκέφαλο, μπορεί να είναι μια αφετηρία για πολλές δυσμενείς μετατραυματικές εξελίξεις στον εγκέφαλο.
Αυτές οι μετατραυματικές εξελίξεις μπορεί να εμφανισθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα ή αργότερα μετά το τραύμα και να είναι από αμελητέες ως ιδιαίτερα σοβαρές. Μία από τις πλέον επικίνδυνες επιπλοκές για όλους αυτούς που έχουν περάσει μία κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι το εγκεφαλικό έμφρακτο.
Η κατάσταση αυτή εμφανίζεται σε άτομα που έχουν τάση για αυξημένη ενδοεγκεφαλική πίεση. Τέτοια άτομα είναι ασθενείς που έχουν ξαναχτυπήσει το κεφάλι τους π.χ. πυγμάχοι, κακοποιημένα παιδιά που έχουν περάσει εγκεφαλίτιδα, υπερτασικοί, ασθενείς με υψηλό δείκτη αθηρωματοσκλήρυνσης, γηραιοί ασθενείς κλπ.
Όποιος ανήκει σε μία τέτοια ομάδα κινδύνου και έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση, καλό είναι μετά από καιρό να κάνει έναν νέο νευρολογικό έλεγχο προκειμένου να αποφύγει τις δυσάρεστες εξελίξεις. Ή τουλάχιστον μετά το τραύμα να ελέγχει τα μάτια του, την πίεσή του και τον αθηρωματικό δείκτη, ιδιαίτερα εάν εξακολουθεί και έχει πονοκεφάλους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.