ΝΕΥΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ: ΟΣΜΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ


ΟΙ ΦΕΡΟΜΟΝΕΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.
Το πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού έκανε μια πρωτότυπη και ιδιαίτερα έξυπνη έρευνα, προκειμένου να ελέγξει την ανδρική σεξουαλική συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, παρακολούθησαν για δύο μήνες τον κύκλο της εμμήνου ρύσης και τα φιλοδωρήματα από μία ομάδα χορευτριών του στριπτίζ.
Οι παρατηρήσεις έδωσαν σαφή αποτελέσματα. Οι κοπέλες κατά την περίοδο της ωορρηξίας είχαν περίπου 50% περισσότερα φιλοδωρήματα από ότι στις υπόλοιπες μέρες.
Χαρακτηριστικό ήταν ότι οι κοπέλες που εμπόδιζαν την ωορρηξία με αντισυλληπτικά δεν είχαν καμία αλλαγή στις απολαβές τους. Ήταν, λοιπόν, φανερό ότι η ωορρηξία και πιθανόν η διάθεση, που έχει η γυναίκα τις μέρες αυτές, ήταν τα κίνητρα που ωθούσαν τους άνδρες να ξοδέψουν περισσότερα για αυτές.
Οι ερευνητές το απέδωσαν αυτό στην ορμονική οσμή που έχουμε κατά την ωορρηξία και έλκει τους άνδρες.
Βλέπουμε, λοιπόν, και με τα προσεκτικά επιστημονικά πειράματα, τα τεχνάσματα που έχει η φύση με σκοπό να οδηγήσει τα δύο φύλλα σε συνεύρεση και αναπαραγωγή. Επίσης, διαπιστώνεται ότι η ανθρώπινη παρέμβαση –εν προκειμένου τα αντισυλληπτικά- εξαφανίζουν τη φυσιολογική συμπεριφορά της έλξης.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.