ΠΟΙΚΙΛΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΣΩΡΕΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΒΙΑΣ. ΌΤΑΝ, ΟΜΩΣ, ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ.
Η φοβία είναι ένα «οργανωμένο» ψυχικό νόσημα που συνοδεύεται από εντάσεις, πανικούς, εμμονές, καταθλίψεις, απόσυρση, απραξία και αίσθημα φυγής.
Σήμερα πια ξέρουμε ότι όταν φτάσει η φοβία στο σημείο να φανεί κλινικά, δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής και «εύκολης» συμβουλευτικής αρωγής. Σε καμιά περίπτωση δεν βοηθάει το «μπόρα είναι, θα περάσει».
Χρειάζεται άμεση επαγγελματική ιατρική παρέμβαση και ίσως πρέπει να ακολουθήσουν και ειδικές εξετάσεις, όπως το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και η μαγνητική τομογραφία. Και αυτό διότι η νοσολογική εξέλιξη της φοβίας μπορεί να έχει και οργανικές ρίζες, π.χ. πολλές φορές οι φοβίες είναι το πρώτο σύμπτωμα στην σκλήρυνση κατά πλάκας.
Βέβαια, αυτό είναι μια απλή παρατήρηση, αλλά, σαν γεγονός δεν παύει να υφίσταται και είναι ενδεικτικό της ανάγκης της διεξοδικής εξέτασης κάθε φοβίας.
Βέβαια, πέρα από την εξέταση προέχει η άμεση θεραπεία. Κατά κανόνα την θεραπεία πρώτα την καταστέλλουμε και μετά προχωράμε σε διαγνωστικά βήματα.
Ο φοβισμένος ασθενής είναι επικίνδυνος πρώτα από όλα για τον εαυτό του, διότι ο φόβος του μειώνει την κριτική του ικανότητα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.