ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΕ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ.
Η είδηση έρχεται για δεύτερη φορά από την Ισπανία, όπου ένας 25χρονος τρανσέξουαλ φέρεται έγκυος με δίδυμα.
Όπως λένε οι ισπανικές εφημερίδες, αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας ιατρικής φροντίδας με ταυτόχρονη ορμονική χορήγηση, η οποία διεκόπη για την περίοδο της κύησης.
Ο εν λόγω τρανσέξουαλ επέλεξε μια από τις 150 περίπου κλινικές, που ασχολούνται με το θέμα της τεχνητής γονιμοποίησης στην Ισπανία, παραμένοντας περήφανος και ο ίδιος και οι γιατροί για την έκβαση της προσπάθειας.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει ιατρική δυνατότητα, η τεκνοποίηση δεν εξαρτάται πλέον από το φύλο στον αιώνα μας. Δεν υπάρχει επίσης και νομικό πρόβλημα, γιατί, κατά το σύνταγμα, η τεκνοποίηση επιτρέπεται στον καθένα.
Μπορεί από κάποιες ομάδες να θεωρείται αυτό ανήθικο, αλλά, σημασία έχει το γεγονός ότι εφαρμόζεται.
Είναι δε παλιός κανόνας από την ιατρική εμπειρία πως ό,τι είναι ιατρικά δυνατόν, θα εκτελείται και θα επιτελείται κάπου σε κάποια γωνιά της γης, άσχετα από νόμο και ηθική.
Ιδιαίτερα στους τομείς γενετικής, ιατρικής, κλωνοποίησης, τεχνητής γονιμοποίησης ουσιαστικά πλέον δεν υπάρχει κανένα όριο.
Πιθανόν ο μεγάλος Ισπανός σκηνοθέτης Αλμοδοβάρ να έχει ήδη εξοικειώσει με το χιούμορ του τους Ισπανούς με τα θέματα αυτά, έτσι που να δέχονται την κάθε ιατρική απόκλιση.
Το γεγονός είναι ότι κάποιες νέες ζωές έρχονται, χωρίς κανένας να ρωτάει από πού και πολύ περισσότερο, χωρίς να έχει ληφθεί πρόνοια για το τι ιατρικά προβλήματα προκαλούν με την δημιουργία τους.
Πρέπει όμως να δεχθούμε το γεγονός και να προετοιμαστούμε τόσο για το ενδεχόμενο της επανάληψης τους, όσο και για τα προβλήματα που πιθανώς θα επιφέρει.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.