ΚΑΙ ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥTOY ΕΣΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΙ

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΑΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ
Ο Όσκαρ Ουάιλντ είχε πει κάποτε : «Έχω ένα πάρα πολύ απλό γούστο, θέλω πάντα το καλύτερο».

Μια σειρά από πλούσιους ανθρώπους, μεγιστάνες του χρήματος από υποανάπτυκτες χώρες ξοδεύουν μυθικά ποσά, προκειμένου να δείξουν ότι ταιριάζουν τα ένστικτά τους στα λόγια του Όσκαρ Ουάιλντ.
Ένας χαρακτηριστικός τύπος από αυτούς είναι ο πρίγκιπας Σαγιεντ Αλ Ναγιάν, 38 ετών από το Αμπουντάμπι της Αραβίας, του οποίου η περιουσία υπολογίζεται περίπου στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Ο νεαρός πρίγκιπας, που εδώ και χρόνια ξεπερνάει τις νευρώσεις του στο Λονδίνο, απέκτησε ξαφνικά τον μεγάλο Σύλλογο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και ξαφνικά, οι στενοί κοινωνικοί κύκλοι των σνομπ πλουσίων Λονδρέζων άλλαξαν άρδην.Άρχισε από παντού να βρέχει εκατομμύρια και πανάκριβοι παίκτες από όλη τη γη μπαίνουν ξαφνικά στην λίστα πληρωμής του Άραβα μεγιστάνα για τριπλές τιμές μέσα σε μία νύχτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Ρουμπίνιο, ο οποίος, ενώ είχε μεταγραφεί στην Αγγλική ομάδα Τσέλσυ, λίγες ώρες πριν την υπογραφή του συμβολαίου για τα διπλάσια λεφτά που πρόσφερε ο Άραβας μεγιστάνας, κατέληξε στην Μάντσεστερ Σίτυ.

Ο ίδιος ο παίκτης δεν συνειδητοποίησε την τόσο γρήγορη αλλαγή, έτσι που κατά την υπογραφή των συμβολαίων ανακοίνωνε με παρρησία στους δημοσιογράφους, που συνωστίζονταν στο ευντευκτήριο της Μάντσεστερ Σίτυ πως «χαίρεται που επιτέλους έγινε παίκτης της Τσελσυ». Μακάρι να του φύγει το κομφούζιο όταν αρχίζει πλέον να παίζει για την νέα του ομάδα και να γνωρίζει που βρίσκεται.
Ένας δε κλασσικός Λονδρέζος, ο Μπιλ Κεν Ραιθ, ιδιοκτήτης της Έβερτον, έκανε την εξής χαριτωμένη δήλωση : «Εγώ είμαι ένας ζητιάνος σε σχέση με τους νέους ιδιοκτήτες ομάδων, η Έβερτον χρειάζεται για να προχωρήσει έναν δισεκατομμυριούχο, θέλω να με συγχωρήσετε που δεν είμαι ένας από αυτούς».
Μετά από αυτό ο Κένγουιθ αισθάνεται καλύτερα στον χώρου του θεάτρου και άφησε την καρέκλα του άδεια για τον επόμενο μεγιστάνα, από Κίνα, Αραβία, ή Σοβιετική Ένωση, που θα θέλει στο διαβατήριό του να προσθέσει σαν επαγγελματική απασχόληση «Ιδιοκτήτης Αγγλικού Συλλόγου Ποδοσφαίρου» και με την ταυτότητα αυτή να πάρει την ανάλογη θέση στην υποδημιουργία Νέα Αγγλική Κοινωνία των υπερπλουσίων ιδιοκτητών και του υποπληρωμένου όχλου στις κερκίδες.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.