Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ


Οι Γερμανοί αγαπούν πρωτόκολλα και αριθμούς. Έτσι, λοιπόν, λογάριασαν και υπολόγισαν όλες τις παραμέτρους της κατάθλιψης. Κατέγραψαν, λοιπόν, οι λογιστές τους ότι τέσσερα εκατομμύρια Γερμανοί πάσχουν από κατάθλιψη που χρήζει θεραπείας.
Η Ανέτα Σιάναν του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και Υπουργός Έρευνας δήλωσε: «Πρόκειται για κοινωνικό πρόβλημα. Οι υψηλοί δείκτες νοσηρότητας της κατάθλιψης και ο τρομερά αυξημένος αριθμός αυτοκτονιών, δείχνουν ότι πρόκειται για επιδημία και πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας σε ένα μέτωπο εναντίον της». Τρομαγμένη η Υπουργός ανακοίνωσε ότι μεταξύ 2000 και 2004 αυξήθηκαν οι μέρες νοσηλείας της κατάθλιψης κατά 42%. Πριν 20 δε χρόνια ήταν ελαττωμένες κατά 20%.
«Πόσο μπορούμε να το αντέξουμε αυτό;» διερωτάται η υπουργός. Παρακαλεί, δε, η ίδια και προβληματίζεται με την επιτακτική ανάγκη της δημιουργίας μιας νέας καινοτομικής θεραπευτικής δυνατότητας, ικανής να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Η αμηχανία είναι δικαιολογημένη, αν αναλογισθεί κανείς ότι 15% των Γερμανών έχουν ένα έως πολλά κλινικά επεισόδια κατάθλιψης κατά την διάρκεια της επαγγελματικής τους ζωής. Σχεδόν πάνω από το 90% αυτών των ανθρώπων έχει αυτοκτονικές σκέψεις ή ακόμα και απόπειρες στο ενεργητικό του.
Οι βοηθοί της Υπουργού τονίζουν ότι οι υπάρχοντες μηχανισμοί για έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία δεν είναι επαρκείς. Προτείνουν να αλλάξουν. Σαν ένα μέτρο αρχής υφίσταται η σκέψη να εισαχθεί η διδασκαλία της πρόληψης της αρρώστιας και αντιμετώπισής της στα σχολεία. Έτσι, τα παιδιά, μαζί με τους προστατευτικούς εμβολιασμούς, να μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν και την κατάθλιψη.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.